‘GYÓGYÍTÓ KÉPZELET’ csoport

Az 1970-es években egy amerikai onkológus-pszichológus házaspár kidolgozott egy módszert, daganatos betegséggel küzdők számára. Klinikájukon olyan betegeket kezeltek, akiknek az orvostudomány már nem tudott segíteni. A betegek negyede mégis meggyógyult, negyede nem romlott tovább, a várható túlélési idő pedig megkétszereződött. A módszer a Gyógyító képzelet c. könyvben magyarul is megjelent, ennek második része a Gyógyító család. Mindkettő sorsfordító olvasmány lehet.

Mi történik a csoporton?

A csoportfoglalkozások során első sorban szemléletet formálunk, megtanuljuk, hogy mennyi minden van bennünk, amit gyógyulásunk, egészségünk érdekében fel tudunk használni. Számos olyan dolgot tudatosítunk, és kezdünk el tudatosan használni, mely most is ott van az eszköztárban, csak nem tudunk róla. Megértjük miként tudjunk a képzeletünket gyógyulásunkhoz segítségül hívni. Megtanulunk töltekezni. Foglalkozunk a fájdalommal, megküzdéssel, és beszélünk a halálról is, mert ez, mint tabutéma okozhat szorongást, feszültséget. A csoportban kialakuló megtartó erő, szintén fontos élményt jelent. Talán ez az első üzenet is: nem vagy egyedül. Sokszor az első lépést a legnehezebb megtenni.

simonton

Kiknek a jelentkezését várom?

Bármilyen krónikus vagy daganatos betegséggel küzdők jelentkezhetnek. A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk, a tervezett létszám 5-9 fő között van.

Információ az alkalmakról

A folyamat tréning szerű, 11 alkalomból áll, a csoport zárt csoportként működik, ami azt jelenti, hogy a 2. alkalom után nem lehet csatlakozni. A jelenlét heti 1x 1.5 órás elfoglaltságot jelent. A csoportba kerülés feltétele, egy első interjú, ahol van lehetőségünk személyesen is megismerkedni. A találkozások díjmentesek.

Lehetőség van a tréninget egyénileg is végigcsinálni: ez esetben az egyéni alkalmak díja 4000 Ft.

Szeretettel várom jelentkezésüket!